недеља, 11. октобар 2015.

Ламент над светилом



Октобарска ноћ лебди у ваздуху као могућност, сећа нас на оно што смо били, шта смо могли а нисмо, на оно што желимо и за шта се молимо у тишини.

Ја слушам музику из готово године рођења, мрвим осмех, пеглам емоције.
У животу мом прохујао си с вихором.

Ти шеташ. Пада ова гвоздена киша, мислиш, али настављаш. Покушаваш да ослабиш. Доста ти је промашеног живота, а обогатио си га. Само осмеха нема. Човек си бола, радост је остала у блудном кревету, оног дана када ју је отерала. Умрла је, знам, препукло јој је
срце, а она, она расте као горчика. Као Моцарт и Салијери.

Он тамо иза солитера и раскршћа, код обданишта, и цркве у коју иде од недавно, од како је мене срео, на ушћима и делтама, води љубав са речима. Около разбацана слова по којима плеше медена светлост. Град не спава, тек се буди и трепери у гордости.

Ми постојимо на овој интерној мапи, свако на свој начин. Као секта, тајно друштво, повезани речима, акростиховима, фуснотама, језиком...

Ви који кројите, ведрите и облачите, проводите ово суботње вече у друштву жена у пастелним хаљинама које говоре у еуфемизмима, алузијама, духовите кад треба, никад претерано, које се смеше, побогу, увек се смеше и говоре одмерено. Дикција, зарез, тачка, осмех. Увек тим редом.

Они, у међувремену, живе својим животом подешеним на 4. Црно прање. Врло је леп, као чаше које чувају у витринама, за сваки случај, за госте. Тако су живот спаковали у кутије и оставили га на под, тамо у остави.

ПРОШЛОСТ, и мој свет, придвиђају ми се још, док овде ћутим, а ноћ је, и пада ова киша. Падаће још много пута док дебела дама не запева, а ветар последњи пут одсвира Clair de lune и стави тачку на крај реченице.

Нема коментара:

Постави коментар